bodemverbetering

gewone groencompost, fijne groencompost, edelcompost & ecoveen


bodemverbetering

al onze eindproducten worden gekenmerkt door een (zeer) hoog gehalte aan stabiele organische stof en een gunstige zuurtegraad.
ze zijn vrij van kiemkrachtige zaden. Wat betreft de gehaltes aan zware metalen voldoen deze steeds aan de opgelegde normen van de biologische land- en tuinbouw.
onze groencompost draagt het Vlaco kwalieitslabel. Voor een volledige ontleding van de verschillende producten klik hier.
vrijwel alle compost is bacteriedominant maar op verzoek kunnen wij ook een schimmeldominante groencompost aanbieden.


 • gewone groencompost
  is door zijn iets grovere struktuur het best geschikt voor diepere grondbewerkingen en bij het aanplanten van houtachtigen.
 • fijne groencompost
  is ideaal voor oppervlakkig gebruik bij zaaien of planten en als toplaag voor gazon.
 • edel compost
  is een mengsel van fijne groencompost aangerijkt met organische voedingsstoffen en gebruikt men best daar waar opbrengst belangrijk is.
 • ecoveen
  is een volwaardige veenvervanger, erg licht, met een goede waterabsorptie en een zeer hoog organische stofgehalte. Het is één van de weinige ecologisch verantwoorde alternatieven voor turf of veen in potgrond


gebruiksdosis is afhankelijk van de grondsoort en de toepassing ervan. Voor een laagdikte van één cm op een oppervlakte van 100 m² (1 are) heb je één m³ nodig.
graag zullen wij U hierover verder informeren per telefoon of per E-post. Denk eraan: al deze produkten zijn licht; afdekken van de lading is gewenst !